4 MIJL

De organisatie van de vier mijl in Assen heeft extra routes uitgelegd in Assen, te zien op FAQ - 4 Mijl van Assen. Omdat sommige routes lastig te vinden zijn heb ik dit artikel gemaakt. In de volgende wijken zijn extra oefenroutes aangebracht: Assen-Oost, Baggelhuizen, Kloosterveen, Lariks & Pittelo.

Startpunten

Ik heb de startpunten verzameld in een Google maps lijst Google maps Lijst van startpunten. Zie hieronder de routes.

Route in Kloosterveen

De route in kloosterveen begint midden in de Kloosterveste en gaat daarna over het grindpad bij FC Assen. Vervolgens kun je genieten van de route om de schapenheuvel en zie je de nieuwe speeltuin van Kloosterveen. De rest van de route gaat door delen van de woonwijk heen waarbij er genoeg water is te zien. Let op dat in de Ribeshage pijlen op de weg staan waar ook autos geparkeerd staan. Je moet hier voor de speeltuin langs naar rechts.

Route Assen Oost

De route van Assen Oost begint aan de rand van de wijk aan het einde van de Vredeveldse weg.

Route Lariks

De route in Lariks begint bij de Delft 73, 1 straat van de Vaart N.Z vandaan. Let op bij de straat Stroom, daar is een punt waar pijlen samen komen, als je ze goed volgt en op het voetbad blijft, heb je er geen last van.

Route Pittelo

De route in Pittelo start bij de voormalige Kinderopvang Pinokkio, die nu Kids First heet. Zoals in de route hieronder te zien hebben we een keer de verkeerde afslag genomen in de pittelose bossen. De driesprong miste een pijl of bordje, waar je dus verwacht wordt om links te gaan.